Laskagomba termesztés

GOMBÁS ÉTELEK

 

 

gomba-pene.jpg

Laskagombás penne

Hozzávalók:

A tésztához:
2 l víz
2 evőkanál étolaj
1 púpozott teáskanál só
250 g száraz penne tészta

A tejszínes-gombás szószhoz:
20 g vaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
180 g lakagomba
2 csipet sózzuk
őrölt fehérbors
1 csapott evőkanál liszt
250 g tejszín

Elkészítés

1. A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a penne tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.

2. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, és rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd rányomjuk a fokhagymát is.

3. A laskagombát alaposan megmossuk, felkockázzuk, és a hagymára tesszük.

4. A gombát kissé megpirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. Egyenletesen ráhintjük a lisztet, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Alaposan elkeverjük, kissé besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről.

6. Ráborítjuk a tésztát a gombás szószra, és lassú tűzön összeforgatjuk. Miután a szósszal összekevertük a tésztát, azonnal tálaljuk az ételt, mert a tészta megszívja magát a tejszínnel, és ekkor az étel élvezeti értéke jelentősen csökken.

7. Tányérra szedjük, és füstölt, reszelt sajttal megszórjuk.

 

 

 


Asztali nézet